• Το Γνωρίζατε;
  • Δεν ήταν λίγοι οι φρενοβλαβείς που έφτασαν σε ανώτατα στρατιωτικά αξιώματα, κατά το παρελθόν. Κάποιοι απ' αυτούς, όμως, σίγουρα ξεχώρισαν: Ο Σερ Γουίλιαμ Έρσκιν, ένας από τους διοικητές στον πόλεμο της Ισπανικής Χερσονήσου (1808-9) είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρικό άσυλο. Αργότερα, αυτοκτόνησε πηδώντας από ένα παράθυρο. Ο Πρώσος Μπλούχερ πίστευε πως είχε μείνει έγκυος από έναν ελέφαντα, ενώ ο αμερικανός στρατηγός των Βορείων Ρίτσαρντ Ίγουελ νόμιζε πως είναι πουλί και προσπαθούσε να τσιμπήσει το φαγητό του με τη μύτη.

Παρουσίαση


Καλώς ήρθατε στηνΑμβρακία


ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΜΒΡΑΚΙΩΤΕΣ...

ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ...


"ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΟΥΝ"..Η Αμβρακία είναι χτισμένη σε υψόμετρο 730 μέτρων πάνω στην οροσειρά της Πίνδου και συγκεκριμένα στο όρος Παναιτωλικό σε τέτοιο μέρος ώστε να προφυλάσσεται απο τους δυνατούς βοριάδες ακόμα και τους συχνούς χιονιάδες αφού το χωριό σκεπάζεται από χιόνι μόνο όταν το χιόνι πέφτει μέχρι το ποτάμι - Γιδομανδρίτης (παραπόταμος του Εύηνου).


..Το κλίμα είναι εύκρατο και υγειηνό.


Βρίσκεται στην ίδια ζώνη με την Ευρυτανία η οποία θεωρείται η πλέων καθαρή και υγειηνή περιοχή της εύκρατης ζώνης


. Η Αμβρακία είναι ελκυστική όλες τις εποχές του χρόνου. Απέχει 50 km από το Αγρίνιο 21 km από το Θέρμο (έδρα του ομώνυμου Δήμου). Όμως υπάρχουν ακόμη 8 km περίπου χωματόδρομος.


. Στό Θέρμο λειτουργεί Κέντρο Υγείας (Τηλ:26440 22951-4), Τράπεζες, Αστυνομικό τμήμα, Πυροσβεστική και Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπέδευσης. Το τηλέφωνο του Δήμου Θέρμου είναι 26440 22366.