• Το Γνωρίζατε;
  • Σε 250 εκατ. χρόνια από σήμερα η Μεσόγειος δεν θα υπάρχει και στη θέση της θα υψώνεται μια τεράστια οροσειρά, καθώς η Αφρική «σπρώχνει» προς την Ευρώπη. Η Αυστραλία θα μεταφερθεί πιο βόρεια και θα ενωθεί με την Ασία. Ο Ατλαντικός Ωκεανός, αφού μεγαλώσει για λίγο, θα εξαφανιστεί τελείως. Έτσι, δημιουργηθεί μια νέα Παγγαία!

Παρουσίαση


Καλώς ήρθατε στηνΑμβρακία


ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΜΒΡΑΚΙΩΤΕΣ...

ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ...


"ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΟΥΝ"..Η Αμβρακία είναι χτισμένη σε υψόμετρο 730 μέτρων πάνω στην οροσειρά της Πίνδου και συγκεκριμένα στο όρος Παναιτωλικό σε τέτοιο μέρος ώστε να προφυλάσσεται απο τους δυνατούς βοριάδες ακόμα και τους συχνούς χιονιάδες αφού το χωριό σκεπάζεται από χιόνι μόνο όταν το χιόνι πέφτει μέχρι το ποτάμι - Γιδομανδρίτης (παραπόταμος του Εύηνου).


..Το κλίμα είναι εύκρατο και υγειηνό.


Βρίσκεται στην ίδια ζώνη με την Ευρυτανία η οποία θεωρείται η πλέων καθαρή και υγειηνή περιοχή της εύκρατης ζώνης


. Η Αμβρακία είναι ελκυστική όλες τις εποχές του χρόνου. Απέχει 50 km από το Αγρίνιο 21 km από το Θέρμο (έδρα του ομώνυμου Δήμου). Όμως υπάρχουν ακόμη 8 km περίπου χωματόδρομος.


. Στό Θέρμο λειτουργεί Κέντρο Υγείας (Τηλ:26440 22951-4), Τράπεζες, Αστυνομικό τμήμα, Πυροσβεστική και Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπέδευσης. Το τηλέφωνο του Δήμου Θέρμου είναι 26440 22366.