• Το Γνωρίζατε;
  • Την πρωταπριλιά του 1957, πολλοί από τους Βρετανούς πίστεψαν τη φάρσα που έστησε ένας παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου BBC: Στο ρεπορτάζ, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του, Ιταλοί «αγρότες» συνέλεγαν από δέντρα την ανοιξιάτικη σοδειά ζυμαρικών. Για τις ανάγκες της φάρσας, ένας κάμεραμαν είχε κρεμάσει, σ' ένα ελβετικό χωριό, ζυμαρικά στα κλαδιά των δέντρων.

Σύλλογοι


Σύλλογοι

   Δυο Συλλόγους έχει η Αμβρακία.

Τον "Σύλλογο των Απανταχού Αμβρακιωτών" και τον "Σύλλογο Αμβρακιωτών το Παγγυράκι"

Σύλλογος Απανταχού Αμβρακιωτών    Ο πλήρης τίτλος του Συλλόγου είναι: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΩΤΩΝ "ΟΙ ΠΑΜΕΓΙΣΤΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ" ιδρύθηκε το 1973 και έχει έδρα την Αθήνα. Απο το 1994 έχει ιδιόκτητο γραφείο. Το γραφείο του Συλλόγου βρίσκεται Βελβενδούς 8 στην Κυψέλη Τ.Κ. 11361 Αθήνα. Το τηλέφωνο που λειτουργεί και FAX είναι 210 8254975.
   Ο Σύλλογος διοικείται απο 7μελές Δ.Σ. Κάθε χρόνο γίνεται τακτική Γενική Συνέλευση. Κάθε δεύτερη Γενική Συνέλευση εκλέγεται νεο Δ.Σ.

Δείτε το Καταστατικό του Συλλόγου όπως τροποποιήθηκε από την Γ. Σ. στις 12 Νοεμβρίου 2000


   Έχει πλούσια δράση ο Σύλλογος των Απανταχού Αμβρακιωτών μεταξύ των άλλων εκδίδει και την τριμηνιαία εφημερίδα "Η φωνή της Αμβρακίας"

-------------------------

" Σύλλογος Αμβρακιωτών το Παγγυράκι"    Ο πλήρης τίτλος του Συλλόγου είναι: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΒΡΑΚΙΩΤΩΝ ΤΟ "ΠΑΓΓΥΡΑΚΙ" ιδρύθηκε το 1996 και έχει έδρα το Αγρίνιο. Δεν έχει ιδιόκτητο γραφείο. Η έδρα του Συλλόγου βρίσκεται Κρυστάλη 2 Τ.Κ. 30100 Αγρίνιο. Το τηλέφωνο είναι 26410 26576.
   Ο Σύλλογος διοικείται απο 7μελές Δ.Σ. Κάθε δεύτερη Γενική Συνέλευση εκλέγεται νεο Δ.Σ. με θητεία 2 χρόνια

   Ο Σύλλογος Αμβρακιωτών το "Παγγυράκι" εκδίδει το περιοδικό "Αμβρακιώτικα Νέα"