• Το Γνωρίζατε;
  • Οι Λάκωνες για να καταπολεμήσουν την μυκητίαση καίνε μια εφημερίδα και με το προϊόν της καύσης αλείφουν το σημείο που παρουσιάζει μυκητίαση!

ΓΙΑΝΝΑΚΑ: ΆΛΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

Δελτία Τύπου Πολιτικών σχετικά με την δραστηριότητά τους
Απάντηση
Aris
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: Παρ 31 Οκτ 2003, 22:04
Τοποθεσία: Αμβρακιώτης στην Αθήνα
Γένος:
Ελλάδα

ΓΙΑΝΝΑΚΑ: ΆΛΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

Δημοσίευση από Aris »

Σοφία Γιαννακά: « ΆΛΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ».

Στην ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής του νομού κα Σοφία Γιαννακά για τα προβλήματα σχολικής στέγης στον νομό, ο Υπουργός παιδείας Ευρυπίδης Στυλιανίδης δεν δίνει ουσιαστική απάντηση. Μεταθέτει το πρόβλημα στη Νομαρχία. Μια νομαρχία που την αγνοεί σε σχέση με τις αναγκαίες πιστώσεις.
Η κα Γιαννακά, τόνισε στην ερώτησή της, ότι το πρόβλημα που υφίσταται ο τομέας της σχολικής στέγης στην περιοχή, είναι μεγάλο.
Επισήμανε επίσης, σύμφωνα με στοιχεία της νομαρχίας, ότι στο νομό υπάρχουν σήμερα 300 μισθωμένες αίθουσες, οι οποίες κοστίζουν στη νομαρχία περισσότερο από 700.000 ευρώ ετησίως. Παρά το κόστος τους όμως, στην πλειονότητα τους είναι ακατάλληλες.

Στο ερώτημα της κας Γιαννακά για το αν προτίθεται το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα σε χρηματοδότηση της αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν σε σχολικά κτίρια εξαιτίας των σεισμών του 2007, ο κ. Στυλιανίδης απάντησε, ότι έχουν ανατεθεί στον ΟΣΚ όλες οι διαδικασίες και οι ενέργειες που απαιτούνται για την επίβλεψη του έργου αποκατάστασης των ζημιών από σεισμούς σε πέντε σχολικά κτίρια του νομού.
Στο δεύτερο ερώτημα της Βουλευτού, για το αν το Υπουργείο θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων για να ανακατασκευαστούν και να εκσυγχρονιστούν τα ήδη υπάρχοντα δημόσια σχολικά κτίρια ο Υπουργός Παιδείας απέφυγε να δώσε ουσιαστική απάντηση και σημείωσε ότι “ …. το ΥΠΕΠΘ, θα φροντίσει το πλαίσιο των χρηματοοικονομικών δυνατοτήτων του, να εξελιχθεί ομαλά η πορεία εκτέλεσης των έργων”.
Ο Υπουργός δεν έδωσε καμία απολύτως απάντηση στο τελευταίο ερώτημα της κας Γιαννακά για το τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο προκειμένου να μειωθεί άμεσα ο αριθμός των μισθωμένων αιθουσών, οι οποίες ούτως ή άλλως σπάνια ανταποκρίνονται στις επιταγές της σύγχρονης εκπαίδευσης και των σχολικών κτιρίων του 21ου αιώνα,

Η κα Γιαννακά σε δήλωσή της, είπε ότι, «Ο Υπουργός Παιδείας, Κ. Στυλιανίδης, φυσικά και δεν έδωσε καμία απολύτως απάντηση στα ερωτήματα που του έθεσα για την εγκατάλειψη της σχολικής στέγης στο νομό μας. Είναι ξεκάθαρο, ότι δεν δίνεται καμία προτεραιότητα από το Υπουργείο του, για την αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων του νομού μας. Μας ενημερώνει απλά για τις χαμηλές χρηματοοικονομικές δυνατότητες του Υπουργείου και επομένως για το χαμηλό ενδιαφέρον του για τα παιδιά της περιφέρειας. Δεν μπαίνει στον κόπο ο Υπουργός να βρει μια λύση σε σχέση με τις μισθωμένες αίθουσες. Επιπλέον, υποχρηματοδοτεί το νομό και μεταθέτει στη συνέχεια τις ευθύνες στην Νομαρχία.. Με την αναλγησία και την αδιαφορία που σήμερα δείχνει για το συγκεκριμένο θέμα, φαίνεται ότι ξέχασε πολύ γρήγορα ο Υπουργός και η Κυβέρνησή του ότι είναι χρέος της Πολιτείας να εξασφαλίζει σύγχρονες συνθήκες εκπαίδευσης στα παιδιά μας».
Συνημμένα
ΔΤ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΣΤΕΓΕΣ.doc
(33 KiB) Μεταφορτώθηκε 341 φορές

Απάντηση