• Το Γνωρίζατε;
  • Το 1400 μ.Χ. οι σωροί των σκουπιδιών στο Παρίσι είχαν τόσο μεγάλο ύψος, που συγχέονταν από πολλούς με τα αμυντικά τείχη της πόλης.

ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Σε εγκατάλειψη λιμ. υποδομές και Λιμενικό Ταμείο

Δελτία Τύπου Πολιτικών σχετικά με την δραστηριότητά τους
Απάντηση
Aris
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: Παρ 31 Οκτ 2003, 22:04
Τοποθεσία: Αμβρακιώτης στην Αθήνα
Γένος:
Ελλάδα

ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Σε εγκατάλειψη λιμ. υποδομές και Λιμενικό Ταμείο

Δημοσίευση από Aris »

ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Σε εγκατάλειψη λιμενικές υποδομές και Λιμενικό Ταμείο στο Νομό Αιτ/νίας.


Η Βουλευτής του νομού κα Σοφία Γιαννακά θέτει επιτακτικά μια σειρά από ζητήματα στον Υπουργό εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Βουλγαράκη που αφορούν στα λιμάνια του νομού μας.
Η κα Γιαννακά τόνισε στην ερώτησή της προς τον Υπουργό, ότι για την Αιτωλοακαρνανία, ο εκσυγχρονισμός των λιμανιών, τα έργα συντήρησης και υποδομών των λιμανιών, η επαρκής χρηματοδότηση των Λιμενικών Ταμείων, αποτελεί ευκαιρία ανάπτυξης για την περιοχή.
Υπενθυμίζει στον Υπουργό η κα Γιαννακά, ότι πολιτική του Υπουργείου και της Κυβέρνησης ως σήμερα, απεδείχθη ότι είχε μοναδικό αποτέλεσμα την απαξίωση των λιμανιών στην περιφέρεια. Ως εκ τούτου δεν προχώρησαν έργα υποδομής, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης αυτών.
Η Βουλευτής του νομού μας, κα Γιαννακά, επισημαίνει στην ερώτηση της ότι αποτέλεσμα των παραπάνω είναι συνεχώς να υποβαθμίζονται οι συγκοινωνίες, ο τουρισμός, αφού τα νέα σύγχρονα πλοία δεν μπορούν να προσεγγίσουν σε ακατάλληλα λιμάνια για λόγους ασφαλείας. Καταθέτοντας και αναλύοντας το πρόβλημα στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Βουλγαράκη, πιο συγκεκριμένα η κα Γιαννακά αναφέρει:
• Καμία εργασία, έστω συντήρησης δεν έχει γίνει στα λιμάνια Βόνιτσας, Αστακού, Μενιδίου.
• Το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας, υπολειτουργεί, έχοντας να αντιμετωπίσει σωρεία προβλημάτων που θα ενταθούν την καλοκαιρινή περίοδο.
• Παρουσιάζονται σημαντικές ελλείψεις προσωπικού (οι προσλήψεις δύο υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ δεν έχουν ακόμα τελεσιδικήσει .
• Τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία μάλλον διακοσμητικό ρόλο έχουν, αφού υπάρχει μόνο ένα υπάλληλος στο καθένα, δεν έχουν προϋπολογισμό και δεν έχουν και αντικείμενο.
• Προϋπολογισμός δεν υπάρχει ούτε στο Κεντρικό Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να μην δημοπρατούνται τα απαραίτητα για την ασφάλεια έργα στα μικρά λιμάνια.
Συμπερασματικά, η κα Γιαννακά ενημερώνει τον κ. Υπουργό ότι, πολίτες της περιοχής, αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ότι αυτό που επικρατεί στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, είναι το αίσθημα εγκατάλειψης και η αδιαφορία για την περιοχή.
Συνημμένα
ΔΤ ΛΙΜΕΝΙΚΟ.doc
(29 KiB) Μεταφορτώθηκε 336 φορές

Απάντηση