• Το Γνωρίζατε;
  • Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κοιμόντουσαν με πέτρινα μαξιλάρια!

ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Υποχρηματοδότηση του νέου Νοσοκομείου Αγρινίου

Δελτία Τύπου Πολιτικών σχετικά με την δραστηριότητά τους
Απάντηση
Aris
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: Παρ 31 Οκτ 2003, 22:04
Τοποθεσία: Αμβρακιώτης στην Αθήνα
Γένος:
Ελλάδα

ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Υποχρηματοδότηση του νέου Νοσοκομείου Αγρινίου

Δημοσίευση από Aris »

ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ:Νέα τροχοπέδη η υποχρηματοδότηση του νέου Νοσοκομείου Αγρινίου
Με ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής του Νομού μας κα Σ.Γιαννακά στον Υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο, έθεσε το θέμα της υποχρηματοδότησης του υπό ανέγερση νοσοκομείου Αγρινίου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες το 2008, δίνεται ποσό της τάξης των 2,5 εκ. ευρώ. Η Βουλευτής τονίζει στην ερώτησή της ότι, «Το τελευταίο χρονοδιάγραμμα, προβλέπει ολοκλήρωση του έργου το Μάρτιο του 2010, γεγονός το οποίο δεν δύναται να τηρηθεί, εάν κρίνει κανείς από το ύψος του ποσού. Και με βάση τα σημερινά δεδομένα (χαμηλές δημόσιες δαπάνες, μεγάλες καθυστερήσεις στις οφειλές των Ταμείων, υποκοστολόγηση των παρεχομένων υπηρεσιών), το νοσοκομείο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 4 με 5 χρόνια».

Η κα Γιαννακά επισημαίνει στην ερώτησή της ότι: «Άλλη μια ανησυχία προστίθεται στην Αιτωλοακαρνανία σχετικά με την πορεία ανέγερσης του νέου νοσοκομείου Αγρινίου. Εκτός των γνωστών προβλημάτων, (πλαστές εγγυητικές, το απασχολούμενο προσωπικό ανέρχονταν σε ελάχιστα άτομα, εγκατάσταση νέας Κοινοπραξίας, κλπ), μια νέα τροχοπέδη είναι διακριτή, μέχρι την ολοκλήρωση του νέου Νοσοκομείου».
Η Βουλευτής υπενθυμίζει επίσης στον Υπουργό Υγείας ότι, το νέο Νοσοκομείο Αγρινίου είναι ένα έργο που οι πολίτες όλου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, περιμένουν με μεγάλη αγωνία για να δώσει μερική λύση στην έλλειψη οργανωμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τους που δικαιούνται.
Μετά τα παραπάνω, οι ερωτήσεις της Βουλετού κας Γιαννακά, έχουν ως εξής:

1. Με ποιο ακριβές ποσό χρηματοδοτείται το έργο της ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Αγρινίου; Παρακαλούμε να μας καταθέσετε τα σχετικά έγγραφα.
2. Τι ακριβώς περιλαμβάνει η σύμβαση σχετικά με τον ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό; Παρακαλούμε να μας καταθέσετε τα σχετικά έγγραφα.
3. Με ποιο τρόπο διασφαλίζεται ο συμβατικός χρόνος περαίωσης του έργου το 2010, σύμφωνα με τις τελευταίες εξαγγελίες;
Συνημμένα
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.doc
(28 KiB) Μεταφορτώθηκε 385 φορές

Απάντηση