• Το Γνωρίζατε;
  • Η πανούκλα, ο λιμός, το τέλος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και ο Μεσαίωνας οφείλονται στη διαστημική σκόνη ενός κομήτη που πέρασε κοντά από την γη, σύμφωνα με τον Μάικ Μπέιλ, αυθεντία παλαιό-οικολογίας!

ΓΙΑΝΝΑΚΑ: ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΣΤΕΓΕΣ- ΣΕΙΣΜΟΣ

Δελτία Τύπου Πολιτικών σχετικά με την δραστηριότητά τους
Απάντηση
Aris
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: Παρ 31 Οκτ 2003, 22:04
Τοποθεσία: Αμβρακιώτης στην Αθήνα
Γένος:
Ελλάδα

ΓΙΑΝΝΑΚΑ: ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΣΤΕΓΕΣ- ΣΕΙΣΜΟΣ

Δημοσίευση από Aris »

Σοφία Γιαννακά: «Να περιληφθεί και η Αιτωλοακαρνανία στα μέτρα αποκατάστασης από το σεισμό του Ιουνίου, ιδιαίτερα οι σχολικές στέγες του νομού»

Η Βουλευτής του νομού κα Σοφία Γιαννακά κατέθεσε Ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας για το πρόβλημα των σχολικών στεγών από τους σεισμούς.
Η κα Γιαννακά στην ερώτησή της αναφέρεται, στην σεισμική δραστηριότητα την Κυριακή 8 Ιουνίου 2008, που σημειώθηκε και στην Αιτωλοακαρνανία και προκάλεσε αρκετά προβλήματα.
Η κα Γιαννακά έθεσε επιτακτικά για άλλη μια φορά το θέμα των σχολικών στεγών λέγοντας ότι, «Οι σχολικές στέγες του νομού Αιτωλοακαρνανίας που «δέχτηκαν το πλήγμα» από τους περσινούς σεισμούς, δέχτηκαν από τον χθεσινό σεισμό και ένα δεύτερο, πριν καν επιδιορθωθούν».
Η Βουλευτής υπενθύμισε στον Υπουργό Παιδείας, ότι σε προηγούμενη ερώτησή της που κατέθεσε στη Βουλή, έθεσε το πρόβλημα των σχολικών στεγών του νομού, ιδιαίτερα αυτών που χρήζουν άμεσης ανακατασκευής από τους σεισμούς, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των μαθητών μέσα σε αυτό.
Η κα Γιαννακά υπογραμμίζει στους Υπουργούς ότι, «Ως τώρα, η Κυβέρνησή σας δεν έχει πράξει τίποτε στην περιοχή για την αποκατάσταση των προβλημάτων που προκάλεσε ο σεισμός του Απριλίου του 2007.Με το νέο σεισμό, ελπίζουμε να καταλάβετε ότι κρίνεται πλέον απαραίτητο να αποκατασταθούν τα σχολικά κτίρια και να ενταχθεί και ο νομός σε όλα τα προγράμματα για αποκατάσταση των ζημιών».
Τέλος, η Σοφία Γιαννακά ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς, τον απαραίτητο συντονισμό, την αποτελεσματική αρωγή της κυβέρνησης όπως και μέτρα μακράς πνοής για την ασφάλεια του κόσμου στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Μετά τα παραπάνω, ρωτά η κα Γιαννακά:

1. Προτίθεστε να συμπεριλάβετε και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας στην λήμη μέτρων για αποκατάσταση από τους σεισμούς;
2. Θα αποδεσμεύσετε τα απαιτούμενα κονδύλια για τις απαραίτητες επιδιορθώσεις;
3. Θα προχωρήσει το Υπουργείο σας άμεσα σε χρηματοδότηση της αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν σε σχολικά κτίρια εξαιτίας των σεισμών του 2007; Και γιατί αυτή η καθυστέρηση;
Συνημμένα
ΣΤΕΓΕΣ- ΣΕΙΣΜΟΣ.doc
(24.5 KiB) Μεταφορτώθηκε 366 φορές

Απάντηση