• Το Γνωρίζατε;
  • Οι ιθαγενείς της Νοτιοδυτικής Αμερικής (Κολοράντο), ήταν κανίβαλοι!

Aπόφαση 1/2000

Αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Αμβρακίας για την 4ετία 1999-2002
Απάντηση
Aris
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: Παρ 31 Οκτ 2003, 22:04
Τοποθεσία: Αμβρακιώτης στην Αθήνα
Γένος:
Ελλάδα

Aπόφαση 1/2000

Δημοσίευση από Aris »

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1/2000
Το πλήρες πρακτικό θα το βρείτε viewtopic.php?t=70

Στην Αμβρακία και στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα σήμερα την 31-7-2000, ημέρα της εβδομάδος Δευτέρα και ώρα 20:00 ήλθε σε συνεδρίαση το Τοπικό Συμβούλιο Δημ. Διαμερίσματος Αμβρακίας Δήμου Θέρμου.

Παρόντες
1) Αριστείδης Πίττας
2) Νικόλαος Παπανικολάου

Απόντες Δημήτριος Σιαλμάς

Ο Πρόεδρος εκήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου και έθεσε τα κάτωθι θέματα:
Θέμα 1ον: Άσκηση αίτησης ακυρώσεως και αίτησης αναστολής ενώπιον του Σ.τ.Ε. για το λατομείο στη θέση «Παπά Ρέμα» του Δ.Δ. Αμβρακίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμου Α΄ στη συνεδρίαση την 31-10-1999 έκανε δεκτή την 9/1999 απόφαση του Δ.Δ. Αμβρακίας που πήραμε την 30-10-1999 και απέστειλε την απόφαση στην Δ/νση Τοπικής Αυτ/σης Αιτ/νιας. Β΄ στη συνεδρίαση την 30-7-2000 έκανε δεκτό το αίτημα του Συλλόγου των Απανταχού Αμβρακιωτών «ΟΙ ΠΑΜΕΓΙΣΤΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ» να συμμετέχει ο Δήμος Θέρμου στα έξοδα για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των αποφάσεων: 1. την με αρ. πρωτ. Δ.Β. 1038/Φ.13.172/13-7-2000 του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας που αφορά τη χορήγηση άδειας εκμετάλλευσης λατομικής περιοχής σχιστολιθικών πλακών έκτασης 18 στρεμμάτων από τους Δημήτριο Ζέρη και Γεώργιο Παπακωστόπουλο, στη θέση «ΠΑΠΑΡΕΜΑ» Δ.Δ. Αμβρακίας Δήμου Θέρμου, 2. την με αριθμό 1185/18/4/2000 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που αφορά την μίσθωση Δημόσιας Δασικής λατομικής έκτασης στη θέση «ΠΑΠΑΡΕΜΑ» περιοχής Δήμου Θέρμου Δ.Δ. Αμβρακίας, 3. την με αριθμό 3542/99/17-2-2000 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που αφορά την έγκριση περιβαλλοντολογικών όρων για την εκμετάλλευση λατομικού χώρου σχιστόλιθων στη θέση «ΠΑΠΑΡΕΜΑ» περιοχής Δήμου Θέρμου Δ.Δ. Αμβρακίας στους Δημήτριο Ζέρη και Γεώργιο Παπακωστόπουλο, καθώς και κάθε συναφή με το θέμα διοικητική πράξη και παράλειψη. Το αίτημα αυτό έγινε δεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμου με την προϋπόθεση ότι προσφεύγων στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα είναι και ο Δήμος Θέρμου μέσω του Τοπικού Συμβουλίου Αμβρακίας.
Επειδή όμως το Τοπικό Συμβούλιο του Δ.Δ. Αμβρακίας Δήμου Θέρμου δεν έχει αυτόνομη νομική υπόσταση και λόγω του επείγοντος του θέματος η προσφυγή πρέπει να γίνει για λογαριασμό του Δήμου Θέρμου στον οποίο ανήκει το Δ.Δ. Αμβρακίας και προσφεύγων να είναι και ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Αμβρακίας Αριστείδης Πίττας σαν φυσικό πρόσωπο.
Να ορισθεί και να δοθεί από το Δήμο κάθε σχετική εντολή και πληρεξουσιότητα στον δικηγόρο Αθηνών Δημήτριο Τραπεζιώτη για την άσκηση της προαναφερόμενης αίτησης ακυρώσεως και αίτηση αναστολής στο Συμβούλιο Επικρατείας.
Το Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίζει ομόφωνα:
Κάνει δεκτή την εισήγηση του Προέδρου και ζητά από το Δήμο να δώσει κάθε σχετική εντολή και πληρεξουσιότητα στον δικηγόρο Αθηνών Δημήτριο Τραπεζιώτη για την άσκηση αίτησης ακυρώσεως και αίτησης αναστολής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του Υπουργού Ανάπτυξης, του Νομάρχη Αιτ/νιας και του Γενικού Γραμματέα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και κατά των: Α΄ με αρ. πρωτ. Δ.Β.1038/Φ.13.172/13-7-2000 απόφασης του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας, που αφορά την χορήγηση άδειας εκμετάλλευσης λατομικής περιοχής σχιστολιθικών πλακών έκτασης 98 στρεμμάτων από τους Δ. Ζέρη και Γ. Παπακωστόπουλο στη θέση «ΠΑΠΑΡΕΜΑ» περιοχής Δήμου Θέρμου (Δ.Δ. Αμβρακίας) Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Β΄ της με αριθμ. 1185/18-4-2000 απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που αφορά την μίσθωση Δημόσιας Δασικής λατομικής έκτασης στη θέση «ΠΑΠΑΡΕΜΑ» περιοχής Θέρμου (Δ.Δ. Αμβρακίας) Νομού Αιτ/νιας Γ΄ την με αριθ. 3542/99/17-2-2000 απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που αφορά την έγκριση περιβαλλοντολογικών όρων για την εκμετάλλευση λατομικού χώρου σχιστόλιθων από τους Δημήτριο Ζέρη και Γεώργιο Παπακωστόπουλο που βρίσκεται στη θέση «ΠΑΠΑΡΕΜΑ» περιοχής Δήμου Θέρμου Δ.Δ. Αμβρακίας Νομού Αιτ/νιας, καθώς επίσης και για κάθε συναφή διοικητική πράξη και παράλειψη.
Προσφεύγων να είναι και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Δ. Αμβρακίας Δήμου Θέρμου Αιτ/νιας ως φυσικό πρόσωπο.

Η απόφαση έλαβε αριθμό 1/2000.

Ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Αμβρακίας: Αριστείδης Πίττας
Τα Μέλη: Νικόλαος Παπανικολάου

Απάντηση