• Το Γνωρίζατε;
  • Tο 1977 υπήρχαν μόνο 37 άνθρωποι που ντυνόταν σαν τον Έλβις Πρίσλεϊ. Τo 1993, έφτασαν τους 48.000.

Μήπως το Θέμα έχει βαλτώσει;

Συντονιστής: Ambrakiotis

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Admin
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: Σάβ 04 Οκτ 2003, 00:29
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Μήπως το Θέμα έχει βαλτώσει;

Δημοσίευση από Admin »

tsiraki έγραψε:Δέν μού άρέσει καθόλου,διότι γράφεις στήν πρώτη σελίδα θέσεις γιά τό δασικό χωριό πού είναι ενάντια στό χωριό ,καί υπάρχουν καί πολλά υπονοούμενα.
http://ambrakia.gr/viewtopic.php?p=18#18
Αυτό που υπάρχει στην πρώτη σελίδα είναι:
Δασικό χωριό

Δασικό Χωριό Να το θυμηθήτε θα πέσει πολύ γέλιο με το θέμα Δασικό Χωριό..... Και πως να μην πέσει όταν το ποσό με το οποίο δημοπρατείτε απο το Δασαρχείο είναι γελείο έναντι του συνολικού προυπολογισμού... Μήπως... λέω μήπως η όλη ιστορία είναι να μας ρίξουν "στάχτη στα μάτια".

Αααα...... και κάτι άλλο με το ιδιοκτησιακό καθεστός του χώρου, στη θέση Μαϊσιωμα, δεν νομίζετε οτι θα έπρεπε να έχει γίνει κάποια ρύθμιση με τους ιδιοκτήτες;;;;;;
Ποιά είναι η θέση ενάντια στο χωριό;

Μήπως η αγωνία και ο προβληματισμός για το αν τελικά θα γίνει ή είναι το όλο θέμα μια "πολιτική φούσκα" όπως και τόσες άλλες που έχουμαι κατά καιρούς ακούσει;
Το θέμα Δασικό Χωριό τα τελευταία 2 χρόνια έχει περάσει απο 40 κύματα.
Πρίν ένα χρόνο (προεκλογικά) φάνηκε να ξεβαλτώνει και δεν νομίζω να υπήρξε Αμβρακιώτης η φίλος του χωριού που να μήν χάρηκε που το νερό φάνηκε να μπαίνει στο αυλάκι.
Πάρθηκε απόφαση εγγατάστασης στη θέση Μαϊσιωμα και έγιναν οι μελέτες από την Δασική Υπηρεσία. Τα χρήματα όμως που έγινε η δημοπρασία δεν είναι πολύ λίγα; όταν το ποσό τις δημοπράτησης είναι μικρότερο απο το 10% της μελέτης του έργου;(από το τίποτα βεβαίως καλό ήταν και αυτό).
Σε όσα Δασικά Χωριά έχουν γίνει μέχρι σήμερα μήπως με την δημοπράτηση είχε εξασφαλιστεί και όλο το ποσό αποπεράτωσης του έργου;
Μεγάλο και αναπάντητο ερώτημα είναι: αφού η δημοπρασία έχει γίνει από τις 27 Αυγούστου γιατι ακόμα δεν έχουν ανοιχτεί οι οικονομικές προσφορές για να γίνει κατοχύρωση της δημοπρασίας στον μειοδότη εγολάβο;
:arrow: Η θέση μας λοιπόν ότι "το ποσό είναι γελείο έναντι του συνολικού προυπολογισμού" είναι ενάντια στο χωριό ή καμπανάκι πρός κάθε αρμόδιο ότι κατι δεν φαίνεται να πάει καλά με την όλη ιστορία; Το κουτόχορο σταμάτησε να φυτρώνει στην αγαπημένη γεννέτειρά μας, αυτός είναι και ο λόγος που σταματήσαμε να το τρώμε :wink: .

Πάμε τώρα και στο δεύτερο θέμα που τίθεται στην πρώτη σελίδα.

Ο χώρος που πρόκειται να εγγατασταθεί το Δασικό Χωριό αμφισβητείται απο κανέναν ότι είναι ιδιωτικός και μέχρι πριν καμιά εικοσαριά χρόνια καλιεργείταν; Τό άν ο χώρος αυτός έχει σήμερα δασωθεί δεν σημαίνει ότι οι παύει να είναι ιδιόκτητος.
Το ερώτημα λοιπόν που διατυπωνεται στην πρώτη σελίδα είναι: "δεν νομίζετε οτι θα έπρεπε να έχει γίνει κάποια ρύθμιση με τους ιδιοκτήτες";
Αν ξεκινήσει η εγγατάσταση του Δσσικού Χωριού και παρουσιαστεί ένας από τους πολλούς ιδιοκτήτες του χώρου και πεί "εγώ το δικό μου κτήμα δεν το δίνω" τι θα γίνει τότε; Θα τρέχουμε τότε να μαζέψουμε τα ασυμάζευτα;
Οι Αμβρακιώτες είναι φιλότιμοι "μεχρι βλακείας" θα τολμούσα να πώ. "Κορόϊδα" όμως δεν είναι. Ασχετα άν την φιλοτιμία τους μερικοί κουτοπόνηροι την εκλαμβάνουν ως "αγαθοσύνη". Ο Αμβρακιώτης αν τον πάρεις με το φιλότιμο είναι ικανός ακόμη και το παντελόνι του να βγάλει να σου δώσει, νταϊλίκια όμως και κουτοπονηριές δεν συκώνει.

:arrow: Το να λέμε τα πράγματα με το όμομά τους και να μην εθελοτυφλούμε δεν είναι θέσεις ενάντια στο χωριό.
Το αντίθετο είναι ενάντια στο χωριό, το να βλέπουμε οτι υπάρχουν προβλήματα και να μην προσπαθούμε να τα επιλύσουμε, το να νομίζουμε οτι εμείς είμαστε οι πονηροί και όλοι οι άλλοι κορόϊδα, το να θέλουμε να παρουσιάσουμε ενα θέμα όπως εμάς μας βολεύει, για την εξηπηραίτηση ιδίων συμφερόντων.

:arrow: Το να προσπαθεί ο καθένας - με όποιο τρόπο μπορεί - να ξεκινήσουν τα έργα πρίν τις εκλογές δεν είναι ενάντια στο χωριό.

:arrow: Αν τά έργα δεν ξεκινήσουν μέχρι τις εκλογές που πλησιάζουν τοτε τι είναι "το ολο θέμα Δασικό Χωριό"; Δεν είναι "στάχτη στα μάτια" μας, "πολιτική προεκλογική φούσκα", και κοροϊδία που σκοπό έχει μόνο την ψήφο των Αμβρακιωτών.

Απάντηση