• Το Γνωρίζατε;
  • Η ποσότητα χαλκού που περιέχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, είναι αρκετή για να φτιαχτεί μια κάρτα ήχου Η/Υ (6mg)!

ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Η Κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της για το ΙΧΘΥΚΑ

Δελτία Τύπου Πολιτικών σχετικά με την δραστηριότητά τους
Απάντηση
Aris
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: Παρ 31 Οκτ 2003, 22:04
Τοποθεσία: Αμβρακιώτης στην Αθήνα
Γένος:
Ελλάδα

ΓΙΑΝΝΑΚΑ: Η Κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της για το ΙΧΘΥΚΑ

Δημοσίευση από Aris »

Η Κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της για το ΙΧΘΥΚΑ Α.Ε.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χρήστος Φώλιας απάντησε στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του νομού μας, κ. Σοφία Γιαννακά με θέμα την οικονομική κατάσταση και την έλλειψη δραστηριοτήτων του ΙΧΘΥΚΑ Α.Ε..
Στην απάντησή του, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός επεσήμανε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία έχει χρηματοδοτήσει τη λειτουργία του ΙΧΘΥΚΑ με περίπου 2.700.000 Ευρώ, ενώ το 2006 προχώρησε και σε αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου κατά 1.500.000 Ευρώ, το οποίο και αυξήθηκε περαιτέρω το 2007 περίπου κατά 600.000 Ευρώ.
Παρόλα αυτά σημείωσε ο Υπουργός τα χρέη του κέντρου συνεχίζουν να αυξάνονται εξαιτίας της αδιαφορίας του ΙΧΘΥΚΑ στο παρελθόν να συντηρήσει και να εκσυγχρονίσει τις παραγωγικές του εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα αυτές πλέον να θεωρούνται πεπαλαιωμένες και άχρηστες, της απρονοησίας του ΙΧΘΥΚΑ να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να βελτιώσει την παραγωγή του και τέλος της εγκατάλειψης της λιμνοθάλασσας που το ΙΧΘΥΚΑ όφειλε να φροντίζει.
Στην απάντηση του ο Υπουργός ακόμη αναφέρει ότι προκειμένου στην παρούσα φάση να επιλυθούν τα οικονομικά προβλήματα του ΙΧΘΥΚΑ, το Υπουργείο έχει ζητήσει από τα αρμόδια ελληνικά δικαστήρια την υπαγωγή του στο άρθρο 44 του Ν. 1892/1990. Σε περίπτωση που επιτευχθεί η ένταξή του στο άρθρο 44, το Υπουργείο μελετά προτάσεις πρόσκλησης ιδιωτών-επενδυτών ή του ΕΛΚΕΘΑ στη μετοχική σύνθεση του ΙΧΘΥΚΑ προκειμένου να συμβάλουν στην εξυγίανσή του.
Η κ. Γιαννακά που είχε επισημάνει στην ερώτησή της τη σπουδαιότητα του ΙΧΘΥΚΑ για τη χώρα μας εξαιτίας του πρωτοποριακού αντικειμένου εργασιών του αλλά και των εγκαταστάσεων που αυτό διαθέτει, σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργού ανέφερε ότι για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση «νίπτει τας χείρας της» και εναποθέτει μία δημόσια ουσιαστικά και πρωτοποριακή στον τομέα της εταιρεία στα χέρια ιδιωτών, προκειμένου να μην αναλάβει τις ευθύνες της. Το ΙΧΘΥΚΑ, σημείωσε η βουλευτής, εάν επαναλειτουργήσει βάσει σχεδιασμού και απαλλαχθεί από τα οικονομικά του βάρη μπορεί να καταστήσει τη χώρα μας περισσότερο ανταγωνιστική στον τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών και αυτό δεν θα έπρεπε η ηγεσία του Υπουργείου να το προσπερνά ελαφρά τη καρδία!
Συνημμένα
ΙΧΘΥΚΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ - 26-02-2008.doc
Το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου
(33 KiB) Μεταφορτώθηκε 357 φορές

Απάντηση