• Το Γνωρίζατε;
  • Τα γνωστά σε όλους μας «νυχτικά» εμφανίστηκαν στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα. Έως τότε, οι άνθρωποι κοιμούνταν είτε γυμνοί είτε με τα ρούχα τους.

ΓΙΑΝΝΑΚΑ: ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Δελτία Τύπου Πολιτικών σχετικά με την δραστηριότητά τους
Απάντηση
Aris
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: Παρ 31 Οκτ 2003, 22:04
Τοποθεσία: Αμβρακιώτης στην Αθήνα
Γένος:
Ελλάδα

ΓΙΑΝΝΑΚΑ: ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Δημοσίευση από Aris »

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ


Τη μοναδική γυναίκα βουλευτή στην Αιτωλοακαρνανία Σοφία Γιαννακά τίμησε ο Παναιτωλοακαρνανικός Σύλλογος γυναικών στην μουσικοχορευτική του συνεστίαση που πραγματοποίησε το Σάββατο 8 Μαρτίου 2008 με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας,
μιας ημέρας μνήμης των αγώνων των γυναικών για χειραφέτηση και ίση μεταχείριση.
"Φέτος τιμάμε την γυναίκα στη Βουλή και πρώτη βουλευτής της Αιτωλοακαρνανίας είναι η Σοφία Γιαννακά" επισήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Μαίρη Χρυσικοπούλου η οποία επέδωσε και το τιμητικό δίπλωμα στη Βουλευτή για την σημαντική της προσφορά αλλά και τον αγώνα στα θέματα που απασχολούν τον γυναικείο πληθυσμό αλλά και στα γενικότερα προβλήματα του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Η κ. Γιαννακά φανερά συγκινημένη επισήμανε πως "αποτελεί μεγάλη τιμή η βράβευση αυτή και παράλληλα ευθύνη, δέσμευση και καθήκον να συνεχίσω τη "μάχη" ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος για ένα καλύτερο αύριο για τις γυναίκες αλλά και όλους τους Αιτωλοακαρνάνες". Η Βουλευτής πρόσθεσε ότι η εκπροσώπηση γυναικών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο βρίσκεται στο 16% του συνόλου των Βουλευτών και το ποσοστό αυτό είναι από τα χαμηλότερα της Ευρώπης. «Έχουμε χρέος να προωθήσουμε, έστω και με τη μέθοδο της ποσόστωσης, την παρουσία των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Η παρουσία των γυναικών εμπλουτίζει ποιοτικά και αποτελεσματικά τις πολιτικές διεργασίες – από την τοπική κοινωνία ως τα έδρανα της Βουλής – και θα εργαστώ συστηματικά για να την ενισχύσω».
Συνημμένα
gianaka1_L.jpg
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΑΙΤΝΙΑΣ.doc
(26.5 KiB) Μεταφορτώθηκε 310 φορές

Απάντηση