• Το Γνωρίζατε;
  • Tο πλήρες όνομα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι: «Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας, Βόρειας Ιρλανδίας και του Berwick-upon-Tweed». Τo τελευταίο είναι μια πολύ μικρή πόλη στα σύνορα με τη Σκωτία, την οποία διεκδικούσε ο βασιλιάς των Σκωτσέζων επί μακρόν. Μάλιστα, η πόλη αυτή ήταν επίσημα σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Γερμανία έως το 1987, επειδή ο Τσόρτσιλ κήρυξε τον πόλεμο με το συνολικό όνομα του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά στη συνθήκη συνθηκολόγησης ξεχάστηκε να αναγραφεί.

Σύλλογοι


Σύλλογοι

   Δυο Συλλόγους έχει η Αμβρακία.

Τον "Σύλλογο των Απανταχού Αμβρακιωτών" και τον "Σύλλογο Αμβρακιωτών το Παγγυράκι"

Σύλλογος Απανταχού Αμβρακιωτών    Ο πλήρης τίτλος του Συλλόγου είναι: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΩΤΩΝ "ΟΙ ΠΑΜΕΓΙΣΤΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ" ιδρύθηκε το 1973 και έχει έδρα την Αθήνα. Απο το 1994 έχει ιδιόκτητο γραφείο. Το γραφείο του Συλλόγου βρίσκεται Βελβενδούς 8 στην Κυψέλη Τ.Κ. 11361 Αθήνα. Το τηλέφωνο που λειτουργεί και FAX είναι 210 8254975.
   Ο Σύλλογος διοικείται απο 7μελές Δ.Σ. Κάθε χρόνο γίνεται τακτική Γενική Συνέλευση. Κάθε δεύτερη Γενική Συνέλευση εκλέγεται νεο Δ.Σ.

Δείτε το Καταστατικό του Συλλόγου όπως τροποποιήθηκε από την Γ. Σ. στις 12 Νοεμβρίου 2000


   Έχει πλούσια δράση ο Σύλλογος των Απανταχού Αμβρακιωτών μεταξύ των άλλων εκδίδει και την τριμηνιαία εφημερίδα "Η φωνή της Αμβρακίας"

-------------------------

" Σύλλογος Αμβρακιωτών το Παγγυράκι"    Ο πλήρης τίτλος του Συλλόγου είναι: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΒΡΑΚΙΩΤΩΝ ΤΟ "ΠΑΓΓΥΡΑΚΙ" ιδρύθηκε το 1996 και έχει έδρα το Αγρίνιο. Δεν έχει ιδιόκτητο γραφείο. Η έδρα του Συλλόγου βρίσκεται Κρυστάλη 2 Τ.Κ. 30100 Αγρίνιο. Το τηλέφωνο είναι 26410 26576.
   Ο Σύλλογος διοικείται απο 7μελές Δ.Σ. Κάθε δεύτερη Γενική Συνέλευση εκλέγεται νεο Δ.Σ. με θητεία 2 χρόνια

   Ο Σύλλογος Αμβρακιωτών το "Παγγυράκι" εκδίδει το περιοδικό "Αμβρακιώτικα Νέα"